Zeleninová směs se sojovým masem

Bezlepkový recept. Když vynecháme slaninu a nahradíme masox 2 - 3 lžícemi sojové omáčky, je pokrm vhodný i pro vegetariány.


4.08x
20 min

Postup přípravy

Sojové maso uvaříme společně s 2 kostkami masoxu v litru vody. Vaříme cca 40 minut. Sojové maso scedíme, ale nevymačkáváme!

Nakrájíme si očištěnou zeleninu a slaninu.

Na trošce olivového oleje osmahneme slaninu, cibuli a sojové maso. Zaprášíme 2 lžičkami grilovacího koření a opékáme do zhnědnutí. Pak přidáme zbytek zeleniny. Chvilku opékáme a poté zalijeme 1 dl bílého vína. Místo vína můžeme použít vývar. Necháme odpařit tekutinu a podusíme pod pokličkou.

Zeleninovou směs se sojovým masem podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo chlebem pita.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová směs se sojovým masem

Zpět na recept