Zeleninová mléčná polévka

Polévka, která obsahuje hodně vitamínů, které jsou s příchodem jara důležité.


3.0101x
60 min

Postup přípravy

Veškerou kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Dáme ji do hrnce s vodou přidáme sůl a necháme vařit. Část vývaru si po chvilce odebereme z hrnce a necháme vychladnout.

V malém kastrůlku si mezitím z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji zeleninovým vývarem, který jsme si odebrali. Uvařenou zeleninu a jíšku prolisujeme přes sítko anebo ji rozmixujeme. Vše necháme chvíli povařit.

Do hrnce si dáme mléko, v kterém si rozšleháme žloutky, a za stálého míchání vše přidáme do polévky. Ochutíme vegetou můžeme i trochu přisolit podle potřeby.

Nakonec přidáme nadrobno posekanou petržel do hotové polévky.

Zeleninovou mléčnou polévku podáváme se smaženými kostičkami z housek.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová mléčná polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.