Zeleninová kmínová polévka

Chuťově vynikající a taky zdravá polévka.


4.838x
35 min
1×

Ingredience

sůl
1 ksvejce
20 gmáslo
2 lžícemléko
50 gtuk
1 kscibule
0.5 lžičkykmín
1.2 lvoda
50 ghladká mouka
80 ghrubá mouka
200 gkořenová zelenina
0.5 kostkybujon

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku. Posypeme ji moukou a osmahneme mírně dozlatova.

Smaženou zeleninu zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, kmín a vaříme asi 15 minut. Dochutíme masoxem. V misce utřeme na nočky máslo se solí, vejcem a střídavě přidáváme mléko a mouku. Lžičku namáčíme do studené vody a vykrajujeme nočky, které dáváme do vařící polévky. Ty vaříme zhruba asi 5 minut.

Zeleninovou kmínovou polévku podáváme nejlépe teplou. Můžeme ji doplnit čerstvým pečivem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová kmínová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká