Zelené kuřecí kari

Kořeněná thajská jídla jsou opravdovým kouzlem v kuchyni.


3.0584x
90 min

Ingredience

sůl
1 hrnekvoda
1 svazečekbazalka
1 lžičkapepř
850 gkuřecí maso
3 lžícejarní cibulka
1 lžícerybí omáčka
2 lžícerostlinný olej
2 stroužkyvelký česnek
400 mlkokosová smetana
2 lžičkysemena koriandru
3-5 ksnakrájené zelené čili papričky
1 ks1cm galgánu
3 lžícenakrájený koriandr
1 ksnahrubo nakrájený stonek citronely
4 listymakrut
bylinky a paprika na ozdobu

Postup přípravy

Semena korinandru a pepř umeleme v mlýnku na koření nebo utlučeme v hmoždíři. Přidáme nakrájené zelené čili papričky, galgán, koriandr, česnek, jarní cibulku a citronelu a zpracujeme je na hladkou pastu.


Pastu krátce osmahneme na rostlinném oleji, přidáme kokosovou smetanu a listy makurutu. Zvolna vaříme 10 minut, občas mícháme.


Maso nakrájíme na kostičky. Vložíme je do rendlíku s omáčkou, přilijeme hrnek vody a dusíme asi 20 minut, až je maso měkké. Podle chuti osolíme.


Ze stonků bazalky otrháme listy a přidáme je spolu s rybí omáčkou ke kari. Podáváme s dušenou rýží, ozdobené paprikou a snítkou bylinky.


Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelené kuřecí kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.