Kořeněná thajská jídla jsou opravdovým kouzlem v kuchyni.
sůl | |
1 hrnek | voda |
1 svazeček | bazalka |
1 lžička | pepř |
850 g | kuřecí maso |
3 lžíce | jarní cibulka |
1 lžíce | rybí omáčka |
2 lžíce | rostlinný olej |
2 stroužky | česnek |
400 ml | kokosová smetana |
2 lžičky | semena koriandru |
3-5 ks | nakrájené zelené čili papričky |
1 ks | 1cm galgánu |
3 lžíce | drcený koriandr |
1 ks | nahrubo nakrájený stonek citronely |
4 listy | makrut |
bylinky a paprika na ozdobu |
Semena korinandru a pepř umeleme v mlýnku na koření nebo utlučeme v hmoždíři. Přidáme nakrájené zelené čili papričky, galgán, koriandr, česnek, jarní cibulku a citronelu a zpracujeme je na hladkou pastu.
Pastu krátce osmahneme na rostlinném oleji, přidáme kokosovou smetanu a listy makurutu. Zvolna vaříme 10 minut, občas mícháme.
Maso nakrájíme na kostičky. Vložíme je do rendlíku s omáčkou, přilijeme hrnek vody a dusíme asi 20 minut, až je maso měkké. Podle chuti osolíme.
Ze stonků bazalky otrháme listy a přidáme je spolu s rybí omáčkou ke kari. Podáváme s dušenou rýží, ozdobené paprikou a snítkou bylinky.
Zdroj: Slovart.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena