Zelená polévka

Recept na polévku se snadnou přípravou.


4.25x
30 min

Postup přípravy

Podlijeme vodou mražený špenátový protlak a nechte rozehřát.

V jiné nádobě připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Zalijeme ji asi 300 ml studené vody a rozmícháme dohladka. Přidáme špenát. Základ polévky ochutíme solí, pepřem a bujonem. Povaříme. Podle potřeby rozředíme zelenou polévku vodou. Nakonec vmícháme smetanu a polévku necháme prohřát.

Zelenou polévku rozdělíme na talíře. Na talířích posypeme polévku nasekanými natvrdo uvařenými vejci a opečeným nakrájeným rohlíkem. Do zelené polévky také můžete zavařit těstoviny, rýži, knedlíčky.
user-icon

autor 700413


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelená polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká