Vaření.czReceptyŽelatinové jahodové řezy

Želatinové jahodové řezy

Výborný lehký moučník s jahodami a želatinou.


4.6136x
60 min
25×

Ingredience

těsto

6 ksvejce
210 gcukr krupice
210 gpolohrubá mouka

náplň

jahody

krém

cukr moučka
1 kszakysaná smetana
250 gměkký tvaroh
125 gzlatá haná

poleva

2 balíčkyčervená želatina

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přimícháváme mouku. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme asi 20 minut na 175 stupňů. Upečený korpus necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém. Kostku tvarohu vyšleháme s máslem, pak ručně vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osladíme moučkovým cukrem. Na vychladlý piškot natřeme krém, poklademe plátky jahod a přelijeme mírně zchladlou želatinou, kterou připravíme podle návodu na sáčku. Želatinové jahodové řezy necháme v lednici ztuhnout a vychladit. Želatinové jahodové řezy nakrájíme a můžeme podávat.

Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu

Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přináším několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.

Sklízíme

Jak vyzrát na alergii? Čerstvé jahody povařte a připravte z nich jahodový kompot

Máte doma alergika na čerstvé jahody? Poradíme vám, jak mu je dopřát bez alergické reakce, a to díky receptu na výborný jahodový kompot.

Jak

user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Želatinové jahodové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena