Želatinové jahodové řezy

Výborný lehký moučník s jahodami a želatinou.


4.6136x
60 min
25×

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pak postupně přimícháváme mouku. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme asi 20 minut na 175 stupňů. Upečený korpus necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Kostku tvarohu vyšleháme s máslem, pak ručně vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osladíme moučkovým cukrem.

Na vychladlý piškot natřeme krém, poklademe plátky jahod a přelijeme mírně zchladlou želatinou, kterou připravíme podle návodu na sáčku. Želatinové jahodové řezy necháme v lednici ztuhnout a vychladit.

Želatinové jahodové řezy nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Želatinové jahodové řezy

Zpět na recept