Zdravý višňový koláč

Tip na zdravé mlsání s višněmi.


3.04x
90 min

Postup přípravy

Všechny ingredience na těsto smícháme. Vlijeme směs do koláčové formy, kterou jsme předtím vymazali (máslem) a vysypali (otrubami či vločkami).

Vypeckované třešně osladíme dle jejich kyselosti datlovým sirupem a smícháme s polovinou zakysané smetany. Vmícháme ještě 3/4 nastrouhané či posekané hořké čokolády. Takto upravené višně navrstvíme do formy na již nalité těsto.

Formu vložíme do trouby a pečeme na 200°C asi hodinu. Mezitím si zbytek smetany rozmícháme s datlovým sirupem dle chuti. Jestliže sirup nerozmícháme ve smetaně úplně, zůstanou po něm táhlé stopy a nám tak vznikne zajímavý barevný vzor.

Hotový koláč vyndáme z trouby a necháme ho mírně zchladnout. Poté ho potřeme směsí smetany a datlového sirupu a posypeme zbytkem nastrouhané čokolády. Koláč necháme v lednici trochu ztuhnout.
user-icon

autor Bibík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zdravý višňový koláč

Zpět na recept