těsto | ||
---|---|---|
10 lžic | olej | |
špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva | |
150 g | hrubá mouka | |
150 g | bílý jogurt | |
150 g | celozrnná mouka | |
150 g | třtinový cukr | |
náplň | ||
2 ks | vejce | |
350 g | tvaroh měkký | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
3-5 lžic | třtinový cukr | |
1 lžička | čerstvě strouhaná citronová kůra | |
drobenka | ||
3 lžíce | máslo | |
špetka | skořice mletá | |
6 lžic | hrubá mouka | |
3 lžíce | celozrnná mouka | |
6 lžic | třtinový cukr |
V první řadě si připravíme těsto. Mouku smícháme se všemi sypkými přísadami, přidáme tuk a vejce rozšlehané v jogurtu. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme ideálně rozválíme přímo na pečícím papíru (popřípadě na vále a přeneseme do vymazaného a vysypaného pekáčku) a vložíme na plech. Těsto potřeme tvarohem smíchaným s vejci, cukrem (záleží na chuti, kolik ho chcete dát) a citronovou kůrou, posypeme borůvkami a hustě posypeme drobenkou. Tvarohový koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi půl hodiny. Po vychladnutí tvarohový koláč můžeme pocukrovat a podávat s čajem či kávou.
Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč
Recept na hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, po kterém se hned po upečení jen zapráší. Je totiž vláčný, jemný, na surovinách nešizený a úžasně chutná!
Autor:Káka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena