Zdravý Luryho zeleninový salát

Salát, který je výbornou oblohou ke každému obědu nebo večeři.


5.04x
30 min
1×

Postup přípravy

Všechnu kořenovou zeleninu a zelí očistíme, nastrouháme nadrobno, dobře promícháme, prosolíme, lehounce opepříme. Jemně nakrájenou cibuli zalijeme v hrnečku octem s troškou vody a celé vmícháme do zeleniny.

Ještě jednou pořádně promícháme s cukrem (dle chuti), přikryjeme alobalem a na 2 hodiny necháme zchladnout v ledničce. Před podáváním vytáhneme salát z ledničky zhruba půl hodiny před servírováním, aby nebyl při jídle výrazně studenější než pokrm, ke kterému je jako příloha podáván.

Zdravý Luryho zeleninový salát se hodí hlavně k rýži a vařeným bramborám. Labužníci jej mohou na talíři ještě lehce přelít kysanou smetanou nebo majonézou.
user-icon

autor LURY1972


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zdravý Luryho zeleninový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká