Babiččin vánoční salát, rychlý, jednoduchý a nám moc chutná. Můžete si jej samozřejmě připravit kdykoliv je chuť.
Hodnocení
3.8
/ 5 (21x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
5 lžic
panenský olivový olej
1.5 kg
brambory vařené ve slupce
1 hrnek
krájená cibule
podle chuti
sůl
mletý pepř
nálev
ocet
na ozdobu
petrželová nať
3 ks
vejce natvrdo
Postup přípravy
Den předem si nadrobno nakrájíme cibuli, dáme ji do 250ml velkého hrníčku a zalijeme ji po okraj 8% octem.
Druhý den si uvaříme brambory ve slupce, ještě horké oloupeme a přes kolečko nakrájíme na kostičky do mísy. Cibuli z hrníčku vymačkáme a přidáme do brambor, zalijeme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Pracujeme rychle, aby salát zůstal teplý.
Zdravý bramborový salát zdobíme půlkou vařeného vejce a zelenou petrželkou. Podáváme teplý, ale dobrý je i druhý den studený.