Do mísy si rozklepneme 1 vejce a ušleháme ho. K vejci přidáme 2 nízkotučné tvarohy (500 g) a med. Směs umixujeme. Do vzniklé směsi přisypeme mletou skořici podle chuti (ideálně 1 lžičku). Směs lžící promícháme a přidáme do ní asi 11 lžic libovolného sypaného müsli. Jestliže müsli neobsahují rozinky, tak jich hrstku přihodíme do směsi. Mandle si nasekáme a přihodíme je do směsi. Do směsi teď přisypeme asi 2 lžíce hrubé mouky, aby směs zhoustla a vzniklé těsto ušleháme do krémova.
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Vyndáme si mísu na pečení a vložíme do ní pečící papír. Vytvořené těsto na něj pomocí lžíce vysypeme a následně rozprostřeme. Jestli chceme mít tyčinky perfektně vodorovně zarovnané, tak můžeme těsto uhladit pomocí dalšího papíru na pečení. Těsto pečeme asi půl hodiny.
Po vyndání z trouby necháme upečený plát vychladnout. Po vychladnutí nakrájíme plát asi na 12 müsli tyčinek a máme hotovo. Jedna müsli tyčinka bude vážit asi 50 g.
Nutriční hodnoty na 100 g (mnou propočítané): Energie: 648 kJ / 155 kcal, Bílkoviny: 11 g, Sacharidy: 18 g, Cukry: 11 g, Tuky: 3 g
Zdravé tvarohové müsli tyčinky můžeme servírovat studené, ale taky si je můžeme rozpéct v toustovači a podávat je teplé a trochu křupavé. Tyčinky poslouží jako výborná snídaně či svačina.