Vánoční cukroví ke svátkům neodmyslitelně patří. Tyto zdravější plněné ořechy si pro vás připravila Anežka Honců, cukrářka restaurace Spojka Karlín.
Hodnocení
4.8
/ 5 (6x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Kakao30 g
Skořice mletá1/2 lžičky
Vlašské ořechy150 g
Javorový sirup80 g
Ořechové máslo40 g
Cocovit80 g
Jemně mletá pohanková mouka100 g
Jemně mletá čiroková mouka100 g
(rýžová/kokosová/jáhlová) mouka50 g
Xantan1/2 lžičky
Krém
Javorový sirup40 g
Ořechové máslo40 g
Cocovit100 g
Mirin/rum/rumové aroma
Postup přípravy
V mixéru smícháme ořechové máslo, cocovit a javorový sirup.
Poté si ve vedlejší misce smícháme vlašské ořechy, pohankovou mouku, čirokovou mouku, (rýžovou/kokosovou/jáhlovou) mouku, kakao, 1/2 lžičky xantanu, skořice a špetku soli.
Poté postupně přidáváme sypké ingredience do mokrých a vypracujeme drobivé těsto, které vmačkáme do formiček.
Ořechy pečeme na 170 °C po dobu 10 minut.
V mezičase si připravíme krém. Veškeré ingredience vložíme do mixéru a vyšleháme hladký krém.
Následně krémem spojíme upečené ořechy k sobě.
Zdravé plněné ořechy podáváme jako klasické cukroví a uchováváme v suchu a chladu.