Výborná příloha nahrazující klasické bramborové hranolky.
Hodnocení
5.0
/ 5 (13x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Ostatní
Celer1 kg
Řepkový olej1 dl
Podle chuti
Koření na americké brambory
Mořská sůl
Postup přípravy
Celer očistíme, nastrouháme nebo nakrájíme na hranolky. Na plech rozetřeme olej, přidáme hranolky, osolím a v průběhu smažen asi 2x až 3x promícháme.
Před podáváním posypeme kořením na americké brambory. Stejně dobře můžeme hranolky z celeru připravit i na pánvičce.
A co je na tom zdravého??? Když se plech potře olejem, tak dosáhnu stejného efektu, jako když je dám na pánev - olej (záleží na druhu) je při vysokých teplotách nestabilní a tvoří volné radikály. Když už tam musíte tuk (nositel chuti) dávat, tak použijte sádlo. To je při vysokých teplotách stabilní.