Zbojnická roláda je lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté maso s aromatickou náplní a křehkým těstem. Je to sycený a chutný pokrm, který potěší celou rodinu.
40 g | slanina |
česnek | |
sůl | |
1 lžíce | tuk |
1 ks | cibule |
1 lžíce | mouka |
voda | |
600 g | hovězí zadní |
Maso musíme nejprve upravit na plát, který naklepeme a prosolíme. Potřeme ho také prolisovaným česnekem, poklademe plátky slaniny, stočíme do rolády a omotáme nití.
Připravíme cibuli, kterou pokrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, maso po všech stranách prudce opečeme, aby uvnitř zůstala šťáva, pak podlijeme troškou vývaru nebo vodou a pod pokličkou dusíme - v troubě.
Když je maso poloměkké, tak pokličku zvedneme a maso dopečeme, aby získalo pěknou barvu. roládu vyjmeme z trouby, šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme, povaříme. Roládu nakrájíme na šikmé porce a přeléváme šťávou. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s kaší.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena