Zbojnická roláda


3.0479x
60 min

Postup přípravy

Maso musíme nejprve upravit na plát, který naklepeme a prosolíme. Potřeme ho také prolisovaným česnekem, poklademe plátky slaniny, stočíme do rolády a omotáme nití.


Připravíme cibuli, kterou pokrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, maso po všech stranách prudce opečeme, aby uvnitř zůstala šťáva, pak podlijeme troškou vývaru nebo vodou a pod pokličkou dusíme - v troubě.


Když je maso poloměkké, tak pokličku zvedneme a maso dopečeme, aby získalo pěknou barvu. roládu vyjmeme z trouby, šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme, povaříme. Roládu nakrájíme na šikmé porce a přeléváme šťávou. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s kaší.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zbojnická roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.