Zbojnická pochoutka

Recept až od Tater, maso na víně se žampiony. Podáváme s bramboráčky.


5.02x
120 min
1×

Postup přípravy

Hovězí roštěnku a vepřové z kýty nakrájíme na tenké nudličky.

Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a mírně podusíme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, na nudličky si pokrájíme vepřová játra. Žampiony i játra přidáme k masu a všechno spolu dusíme. Během dušení osolíme, opepříme a jen mírně podlijeme. Nakonec přidáme posekané feferonky, 2 lžíce kečupu a červené víno. S vínem už jen krátce podusíme.

Na bramboráčky jemně nastrouháme syrové brambory, přidáme mléko,
vejce, mouku, sůl, česnek a majoránku. Na oleji osmažíme malé placičky.

Na talíř dáme bramboráčky, maso se šťávou, které posypeme strouhaným oštiepkom nebo parmazánem. Zbojnickou pochoutku před podáváním zdobíme bazalkou.

user-icon

autor Sch-iška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zbojnická pochoutka

Zpět na recept