Zázvorový sirup

Recept na zázvorový sirup vhodný k ředění i na lžičku jako prevence proti zimnímu nachlazení.


4.7130x
25 min
14×

Postup přípravy

Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ideální množství zázvoru je 100 - 150 g zázvoru na 1 kg cukru a 0,5 litru vody. Do hrnce nasypeme cukr a zalijeme půl litrem vody. Přidáme připravený zázvor a přivedeme k varu. Vaříme 15 minut a mezitím si vymačkáme šťávu z obou citronů. Po 15 minutách hrnec se sirupem odstavíme z plotny a vmícháme citronovou šťávu. Necháme chvíli zchladnout, přecedíme a nalijeme do skleněných lahví nebo zavařovacích sklenic. Z tohoto množství obvykle uvařím sirup do jedné půllitrové láhve a necelých tří skleniček od přesnídávek. Zázvorový sirup ředíme vodou podle chuti nebo užíváme po lžičkách jako prevenci proti nachlazení.
user-icon

autor Freya


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zázvorový sirup

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena