Vaření.czReceptyZázvorová hovězí pečeně

Zázvorová hovězí pečeně

Šťavnatá pečeně z hovězího masa a vůní zázvoru, ke které se dobře hodí vařený brambor nebo dušená rýže.


3.0130x
150 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na špalíčky a obalíme ji v mletém zázvoru. Omyté maso protkneme slaninou obalenou v zázvoru, osolíme a necháme odležet alespoň hodinu. Cibuli jemně nasekáme a na sádle osmahneme dozlatova. Přidáme maso, krátce ze všech stran opečeme, zalijeme částí vývaru a pečeme doměkka. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, špetkou zázvoru a osmahneme. Dolijeme vývarem, rozmícháme a povaříme. Pak šťávu propasírujeme. Zázvorovou hovězí pečeni při servírování s ní přeléváme jednotlivé porce pečeně.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zázvorová hovězí pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena