Zázvorová hovězí pečeně

Šťavnatá pečeně z hovězího masa a vůní zázvoru, ke které se dobře hodí vařený brambor nebo dušená rýže.


3.0130x
150 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na špalíčky a obalíme ji v mletém zázvoru.

Omyté maso protkneme slaninou obalenou v zázvoru, osolíme a necháme odležet alespoň hodinu.

Cibuli jemně nasekáme a na sádle osmahneme dozlatova. Přidáme maso, krátce ze všech stran opečeme, zalijeme částí vývaru a pečeme doměkka.

Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, špetkou zázvoru a osmahneme. Dolijeme vývarem, rozmícháme a povaříme. Pak šťávu propasírujeme.

Zázvorovou hovězí pečeni při servírování s ní přeléváme jednotlivé porce pečeně.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zázvorová hovězí pečeně

Zpět na recept