Brambory uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Je úplně jedno, jestli jsou brambory vařené ve slupce nebo bez ní. Bůček také pokrájíme na kostičky a necháme jej vyškvařit. I okurky si připravíme nakrájením na kostičky.
Jednu cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na lžíci oleje ji dozlatova orestujeme. Přisypeme brambory, okurky, bůček, osolíme, opepříme a vajíčkem spojíme.
Hovězí plátky rozklepeme, prosolíme, popřípadě podle chuti okořeníme svým oblíbeným kořením. Na připravené maso navršíme připravenou směs, zabalíme do závitků a špejlí, nebo svorkou upevníme.
Na sádle zpěníme druhou cibuli, také nasekanou na jemno, vložíme závitky a ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem, dáme nové koření a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a rozvaříme.
Vhodnou přílohou jsou knedlíky podle chuti.