Závin s vejci

Závin plněný vejci, jarními bylinkami a olivami.


2.9165x
60 min

Postup přípravy

Listové těsto necháme rozmrazit. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Sýr nastrouháme a bylinky omyjeme a osušíme. Rajčata namočíme, necháme nabobtnat a scedíme. Pokud jsou velká, překrájíme je.

Těsto rozdělíme na části - dvě až čtyři. Každý díl vyválíme na ovál asi 20 cm široký. Plát by ale neměl být moc tenký. Doprostřed každého plátu rozložíme vejce, rajčata, olivy a bylinky. Vše zakápneme trochou oleje a pečlivě zabalíme.

Rozehřejeme troubu na 180 °C. Plech se závinem do ní vložíme a pečeme přibližně 35 minut.

Závin necháme vystydnout, nakrájíme na kousky a můžeme podávat.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Závin s vejci

Zpět na recept