Závin s vejci

Závin plněný vejci, jarními bylinkami a olivami.


2.9165x
60 min

Postup přípravy

Listové těsto necháme rozmrazit. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Sýr nastrouháme a bylinky omyjeme a osušíme. Rajčata namočíme, necháme nabobtnat a scedíme. Pokud jsou velká, překrájíme je. Těsto rozdělíme na části - dvě až čtyři. Každý díl vyválíme na ovál asi 20 cm široký. Plát by ale neměl být moc tenký. Doprostřed každého plátu rozložíme vejce, rajčata, olivy a bylinky. Vše zakápneme trochou oleje a pečlivě zabalíme. Rozehřejeme troubu na 180 °C. Plech se závinem do ní vložíme a pečeme přibližně 35 minut. Závin necháme vystydnout, nakrájíme na kousky a můžeme podávat.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Závin s vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena