Nenáročný recept na šťavnatý závin s tvarohovou náplní a kompotovanými hruškami.
Hodnocení
2.6
/ 5 (17x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Náplň
Vejce1 ks
Cukr krupice
Měkký tvaroh1 kostka
Hruškový kompot1 ks
Na potření
Vejce
Těsto
Listové těsto1 balíček
Postup přípravy
Nejprve si připravíme náplň. V míse rozmícháme cukr s vejcem, přidáme měkký tvaroh (kostka v pozlátku) a důkladně umícháme náplň. Kompotovanou hrušku nakrájíme na kostičky.
Listové těsto rozválíme na plát a rozložíme na něj tvarohovou náplň a rovnoměrně ji posypeme kostičkami hrušky. Plát těsta s náplní zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem.
Závin pečeme při střední teplotě dozlatova.
Závin s tvarohovou náplní a hruškami po vychladnutí nakrájíme a servírujeme ke svačině nebo snídani.