Zavařovaná dýně

Úrodu dýní můžeme jednoduše a rychle zavařit.


4.532x
0
2×

Postup přípravy

Dýni rozpůlíme, vydlabeme, okrájíme slupku a ozdobným vroubkovaným nožem nakrájíme na kostky nebo menší obdélníčky. Dýni "vhazujeme" do kbelíku s vodou a kyselinou citronovou. Kompotovaný ananas rozdělíme do 14 omytých sklenic. Kostky dýně (8 - 9kg čisté váhy) necháme okapat na sítu a plníme je do sklenic. Do každé sklenice nahoru nasypeme 3 vrchovaté lžíce cukru a špetku kyseliny citronové. Sklenice zalijeme horkou vodou a uzavřeme. Dýni sterilujeme 35 - 45 minut na 90 - 95 °C. Výsledný kompot má krásně žlutou barvu, narozdíl od dýně předvařené. Sladká chuť kompotované dýně záleží na množství cukru a tvrdost na době vaření. Poměrem 3 lžíce a 40 minut na 95 °C připravíme nasládlý a ne příliš měkký kompot.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zavařovaná dýně

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena