Zavařovaná dýně

Úrodu dýní můžeme jednoduše a rychle zavařit.


4.532x
0
2×

Postup přípravy

Dýni rozpůlíme, vydlabeme, okrájíme slupku a ozdobným vroubkovaným nožem nakrájíme na kostky nebo menší obdélníčky. Dýni "vhazujeme" do kbelíku s vodou a kyselinou citronovou.

Kompotovaný ananas rozdělíme do 14 omytých sklenic. Kostky dýně (8 - 9kg čisté váhy) necháme okapat na sítu a plníme je do sklenic. Do každé sklenice nahoru nasypeme 3 vrchovaté lžíce cukru a špetku kyseliny citronové. Sklenice zalijeme horkou vodou a uzavřeme.

Dýni sterilujeme 35 - 45 minut na 90 - 95 °C. Výsledný kompot má krásně žlutou barvu, narozdíl od dýně předvařené.

Sladká chuť kompotované dýně záleží na množství cukru a tvrdost na době vaření. Poměrem 3 lžíce a 40 minut na 95 °C připravíme nasládlý a ne příliš měkký kompot.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zavařovaná dýně

Zpět na recept