Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

Výtečná šťavnatá masová pochoutka ke každé příležitosti.


5.02x
160 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky, napěchujeme do čistých suchých sklenic (asi 2 cm pod okraj). Osolíme, na 0,7 l sklenici použijeme asi tak 1 lžičku soli, pak přidáme 1 lžíci vody.

Vepřové maso dobře zavíčkujeme, přendáme do zavařovacího hrnce a dáme vařit na 1,5 hodiny. Nevyndaváme, necháme vychladnout do druhého dne a pak znovu po dobu jedné hodiny zavařujeme. Je možné také podusit maso v tlakovém hrnci spolu se solí, kmínem a v troše horké vody. Když začne vonět jako upečené, přendáme do sklenic a pak sterilujeme. Nakonec necháme vychladnout a uložíme do spíže.

Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě podáváme jako pochoutku například s chlebem a cibulí, ale hodit se bude také do rizota.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

Zpět na recept