Zavařená strouhaná jablka se skvěle hodí do štrúdlu, buchet i koláčů. Příprava je jednoduchá a výsledkem je praktická domácí zásoba, kterou využijeme po celý rok. Stačí jablka nastrouhat nebo nakrájet a zavařit do sklenic.
Máte hodně jablek a málo místa na jejich uskladnění? Pak je čas sáhnout po osvědčeném receptu našich babiček. Stačí jablka nastrouhat, natlačit do sklenic a sterilovat. Pokud dodržíte jistá pravidla, mohou takto zakonzervovaná vydržet několik let.
Šťavnaté koláče a buchty? Vsaďte na jablka a upečte si mřížkový, hraběnku nebo tarte Tatin
Jablečné dezerty nabízejí jedinečné spojení sladkosti a vláčnosti. S jablky vyčarujete spousta lahodných moučníků: od štrúdlů a koláčů přes buchty až po dezerty se skořicí a karamelem. Pojďte se pustit do jablek spolu s námi!
Dokonalost jablečného štrúdlu: Jak připravit nejlepší závin?
Na jablečný štrúdl můžeme zvolit hned několik druhů těst. S každým z nich, bude mít závin jiné přednosti. Kolik jablek je na štrúdl potřeba? Jak dlouho závin péct, čím ho potřít a jak zajisti, aby neprasknul?
Autor:karolvlach


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena