Zasmažená zelná polévka

Rychlá a chutná polévka z hlávkového zelí.


4.728x
30 min
15×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 ksbrambory
1 lžícehladká mouka
1 kostkahovězí bujon
2 lžícesádlo nebo olej
1 lžičkacelý kmín
0.3 hlávkybílé hlávkové zelí

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na drobnější kostičky, zelí očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Stroužky česneku prolisujeme a odložíme bokem na později. Do hlubšího hrnce na rozehřátý tuk dáme na minutu orestovat kmín, přisypeme mouku a uděláme tmavší jíšku (zásmažku). Za stálého promíchávání přilijeme 1/2 litru studené vody a přivedeme k varu. Dolijeme horkou vodou do množství 1 litru, rozdrobíme kostku bujonu, přidáme brambory a zelí a pod pokličkou na mírném plameni vaříme 15 - 20 minut. V závěru přidáme odložený prolisovaný česnek, minutu provaříme, pokud se nám bude zdát polévka hustější, dolijeme trochou horké převařené vody. Podle chuti dokořeníme. Zasmaženou zelnou polévku můžeme ihned podávat. Vegetariáni pouze masox nahradí jinou bujonovou kostkou.
user-icon

autor uška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zasmažená zelná polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena