Vaření.czReceptyZapékaný květák se slaninou

Zapékaný květák se slaninou

Zapékaný květák vylepšený o uzeninu.


4.36x
60 min

Ingredience

200 gslanina
2 ksvejce
200 gšunka
0.5 kspórek
200 gementál
1 ksčervená paprika
1 plechovkasterilované žampiony
1 plechovkasterilovaný hrášek
1 kelímeksmetana na vaření
1 ksstřední květák

podle chuti

sůl
kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy

Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a krátce povaříme, až je květák poloměkký. Vodu trochu osolíme. Květák scedíme. Mezitím si nadrobno nakrájíme slaninu, šunku, očištěnou papriku a pórek. Na kapce oleje vše orestujeme, slanina si pustí tuku dost. Přidáme i scezené žampiony překrájené na menší kousky a hrášek. Směs opepříme. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu květáku, posypeme částí orestované směsi a pokapeme kečupem. Dáme vrstvu sýra a opakujeme. Končíme vrstvičkou květáku, který i nahoře zakapeme kečupem. Vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dáme péct. Pečeme 30 minut, pak posypeme zbytkem sýra a dopečeme. Zapékaný květák se slaninou můžeme ihned podávat. Ideální přílohou je čerstvý zeleninový salát.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaný květák se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena