Zapékaný květák po holandsku

Recept na rychlé a nenáročné jídlo.


4.715x
30 min
1×

Postup přípravy

Květák uvaříme ve vroucí osolené vodě, necháme okapat a vychladnout. Pak květák nasekáme najemno. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme.

Během vaření květáku si připravíme pánev. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou šunku nebo slaninu a společně opražíme. Když je vše opražené, přidáme květák, lehce směs osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

Květákovou směs promícháme, přeložíme do zapékací misky nebo pekáčku a zalijeme rozšlehanými vejci. Nakonec pokládáme plátky holandského sýru nebo sýr můžeme nastrouhat. Květák po holandsku dáme zapéct do trouby na 5 minut.

Zapékaný květák po holandsku ihned podáváme. Zapečený květák podáváme s pečenými brambory nebo s topinkami.
user-icon

autor otwa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaný květák po holandsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Holandská