Zapékané vepřové maso se zelím

Recept z jugoslávské kuchyně.


5.05x
60 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso očistíme a pokrájíme na kostky. Česnek oloupeme, zelí hrubě pokrájíme, spaříme a necháme odkapat. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky.

Cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso a opečeme. Maso okořeníme, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme asi 15 minut. Poté odstavíme.

Zapékací misku vymažeme máslem a ve vrstvách urovnáme maso, zelí a rajčata. Vše osolíme, posypeme drobně nakrájeným česnekem, podlijeme trochou vývaru a upečeme doměkka.

Zapékané vepřové maso se zelím a rajčaty podáváme jako hlavní chod s vařenými brambory.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané vepřové maso se zelím

Zpět na recept