Zapékané plátky

Recept na vepřové nebo kuřecí plátky s cibulí, žampiony, sýrem a smetanou.


5.03x
75 min

Ingredience

15 dkgšunka
2 kscibule
2 kelímkysmetana ke šlehání
1 konzervasterilované žampiony
4 plátkyvepřové maso
15 dkgplátkový eidam
15 dkgpikantní salám
čubrica
1 balíčekkoliba

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Plátky rozklepeme, abychom na ně mohli naskládat další suroviny. Osolíme je, okořeníme špetkou čubrice. Kdo nemusí, stačí mletý pepř.

Plátky dáme do vymazaného pekáče vedle sebe. Navrch dáme z větší cibule rozebraná kolečka tak, aby nám dělaly soudečky. Připravíme žampiony z konzervy, můžeme dát houby čerstvé, ale doporučuji je podusit na pánvi. Do jedné mističky z cibule dáme žampiony na plátky bez nálevu, který ještě použijeme. Do druhé nakrájíme na kostičky pikantní salám. Můžeme dát opět špetku čubricu. Mističky zakryjeme plátkem uzené koliby, aby nám při zapékání tekla dovnitř. Navrch dáme plátek šunky, plátek eidamu a pokračujeme do zakrytí všech mističek. Zbytek cibule a nálev ze žampionů nalijeme do pekáče a zalijeme nejlépe 2 kelímky smetany.

Vepřové plátky zakryjeme alobalem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi při 180 °C půl hodiny. Zapékané plátky jsou hotové, když je sýr růžový.

Zapékané plátky podáváme s brambory, hranolky a možná je i rýže. Místo vepřového lze použít i kuřecí maso.
user-icon

autor evik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané plátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena