Vaření.czReceptyZapékané maso s těstovinami

Zapékané maso s těstovinami

Recept na řecký pokrm z mletého masa, který se vrství s makarony. Vše je zapečené s lahodnou sýrovou omáčkou.


2.91139x
60 min

Ingredience

3 ksvejce
240 gmáslo
1 lmléko
2 kscibule
3 ksrajče
400 gsýr
120 ghladká mouka
600 gmleté maso
400 gmakaróny

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Mleté maso a nakrájenou cibuli dáme do kastrolu, zalijeme vodou a dusíme, až se voda vsákne. Potom směs zalijeme olejem a opečeme dorůžova. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kousky, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Nakonec přidáme polovinu sýra, který předem nastrouháme. Mezitím si uvaříme těstoviny. Vymažeme formu máslem a poklademe na dno část vařených těstovin. Střídavě klademe vrstvu masové směsi a těstovin. Nakonec vše přelijeme omáčkou. Omáčku připravíme takto. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a stále mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Vsypeme zbylý nastrouhaný sýr, osolíme a promícháme. Potom omáčku odstavíme a vmícháme do ní ušlehaná vejce.Omáčku tedy nalijeme do těstovin a dáme péci do trouby na 40 minut. Zapékané maso s těstovinami podáváme se zeleninovým salátem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapékané maso s těstovinami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z řecké kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena