Zapékané maso s těstovinami

Recept na řecký pokrm z mletého masa, který se vrství s makarony. Vše je zapečené s lahodnou sýrovou omáčkou.


2.91139x
60 min

Ingredience

3 ksvejce
240 gmáslo
1 lmléko
2 kscibule
3 ksrajče
400 gsýr
120 ghladká mouka
600 gmleté maso
400 gmakarony

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.

Mleté maso a nakrájenou cibuli dáme do kastrolu, zalijeme vodou a dusíme, až se voda vsákne. Potom směs zalijeme olejem a opečeme dorůžova. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kousky, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Nakonec přidáme polovinu sýra, který předem nastrouháme.

Mezitím si uvaříme těstoviny. Vymažeme formu máslem a poklademe na dno část vařených těstovin. Střídavě klademe vrstvu masové směsi a těstovin. Nakonec vše přelijeme omáčkou.

Omáčku připravíme takto. Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a stále mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Vsypeme zbylý nastrouhaný sýr, osolíme a promícháme. Potom omáčku odstavíme a vmícháme do ní ušlehaná vejce.Omáčku tedy nalijeme do těstovin a dáme péci do trouby na 40 minut.

Zapékané maso s těstovinami podáváme se zeleninovým salátem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané maso s těstovinami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.