Zapékané kuřecí v zelí

Recept na kuře na zelí v mé úpravě. Vhodné pro gurmány a ty, kterým nevadí kalorické pokrmy. Kuřecí je nejlepší nahradit za vepřovou krkovici.


3.053x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí prsní nebo stehnní řízky očistíme a nakrájíme z nich kuřecí medailonky, nebo je pouze překrájíme na menší kousky. Ty okořeníme grilovacím kořením, solí, pepřem a lehce kmínem. Maso necháme uležet. Slaninu si nakrájíme nudličky nebo kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Na suchou pánev vsypeme slaninu a cibuli, zapneme sporák a necháme vše škvařit a restovat. Občas promícháme. Podle potřeby přidáme lžíci oleje nebo másla a dáváme pozor, aby se cibule nepřipálila. Když začne cibule růžovět, přidáme kuřecí medailonky, zprudka je orestujeme. Jen aby se maso zatáhlo a ihned vše odstavíme z ohně. Směs z pánve i s vypečeným tukem vmícháme do kysaného zelí a promícháme Zapékací misku vymažeme vrstvou másla. Rozložíme do ní zamíchané kuřecí v zelí, podlijeme trochou vývaru a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi při 190 °C asi 20 minut. Pak vše přelijeme smetanou a dopékáme asi 10 minut. Zapékané kuřecí v zelí podáváme s brambory nebo bramborovým knedlíkem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapékané kuřecí v zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena