Zapékané kuřecí v zelí

Recept na kuře na zelí v mé úpravě. Vhodné pro gurmány a ty, kterým nevadí kalorické pokrmy. Kuřecí je nejlepší nahradit za vepřovou krkovici.


3.053x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí prsní nebo stehnní řízky očistíme a nakrájíme z nich kuřecí medailonky, nebo je pouze překrájíme na menší kousky. Ty okořeníme grilovacím kořením, solí, pepřem a lehce kmínem. Maso necháme uležet.

Slaninu si nakrájíme nudličky nebo kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Na suchou pánev vsypeme slaninu a cibuli, zapneme sporák a necháme vše škvařit a restovat. Občas promícháme. Podle potřeby přidáme lžíci oleje nebo másla a dáváme pozor, aby se cibule nepřipálila.

Když začne cibule růžovět, přidáme kuřecí medailonky, zprudka je orestujeme. Jen aby se maso zatáhlo a ihned vše odstavíme z ohně. Směs z pánve i s vypečeným tukem vmícháme do kysaného zelí a promícháme

Zapékací misku vymažeme vrstvou másla. Rozložíme do ní zamíchané kuřecí v zelí, podlijeme trochou vývaru a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi při 190 °C asi 20 minut. Pak vše přelijeme smetanou a dopékáme asi 10 minut.

Zapékané kuřecí v zelí podáváme s brambory nebo bramborovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané kuřecí v zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.