Vaření.czReceptyZapékané houskové knedlíčky

Zapékané houskové knedlíčky

Houskové knedlíčky s cibulkou, bylinkami a zapečené se sýrem.


4.147x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
40 gmáslo
4 dlmléko
2 lžícecibule
8 kshouska
6 plátkůsýr
80 ghrubá mouka

podle potřeby

olej
petrželka

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

příloha

3 lžícecibule
1 dlsmetana ke šlehání
500 glistový špenát

Postup přípravy

Housky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Zelenou petrželku pokrájíme. V mléce rozkvedláme celá vejce. Na másle osmažíme cibulku a housky dozlatova, vše přendáme do mísy a necháme vychladnout. Potom zalijeme mlékem s vejci a necháme vsáknout. Přisypeme mouku, petrželku, ochutíme solí, muškátovým oříškem a ze směsi vypracujeme těsto. Mokrýma rukama tvarujeme malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody a zvolna vaříme asi 10 minut. Hotové knedlíčky necháme okapat, potom je na oleji orestujeme a rozdělíme na porce dušeného špenátu. Knedlíčky poklademe plátky sýru a zapékáme v předtopené troubě, dokud se sýr nerozpustí. Misky ozdobíme bylinkami, zeleninou a ihned podáváme. Příloha: Špenát očistíme, omyjeme a pokrájíme. Na oleji necháme zpěnit cibulku, přidáme špenát a krátce orestujeme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a vydusíme. Smetanový špenát rozdělíme do zapékacích misek. Uvařené houskové knedlíčky můžeme podávat jako přílohu k pečeným masům, zadělávaným pokrmům apod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané houskové knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena