Vaření.czReceptyZapékaná brokolice se žampiony

Zapékaná brokolice se žampiony

Recept na rychlý a chutný oběd z brokolice, těstovin a žampionů, vše zapékáme se sýrem.


3.73x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 kscibule
1 ksbrokolice
1 balenítěstoviny
4 ksžampiony
1 špetkamuškátový oříšek
210 gtvrdý sýr

podle chuti

sůl
italské koření

omáčka

50 gmáslo
mléko
hladká mouka

podle potřeby

olivový olej na smažení

Postup přípravy

Do vroucí osolené vody dáme uvařit těstoviny (například farfalle) do poloměkka. Těstoviny slijeme a dáme do zapékací misky. Z másla, hladké mouky a mléka uděláme bešamelovou omáčku, kterou ochutíme muškátovým oříškem, italským kořením a solí. Omáčku vaříme cca 15 minut a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, dva stroužky česneku nožem rozmáčkneme a žampiony nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí, poté přidáme nožem rozmáčklý česnek a po chvilce nakrájené žampiony. Chvíli restujeme, na závěr lehce osolíme a přidáme trochu italského koření. V osolené vodě uvaříme doměkka brokolici, slijeme a nakrájíme nadrobno. V pekáčku smícháme těstoviny, brokolici a žampiony a vše zalijeme omáčkou. Tvrdý sýr nastrouháme, odebereme čtvrtinu a smícháme s rozšlehanými vejci. Vejce se sýrem rozprostřeme na těstoviny a poté vše zasypeme zbylým sýrem. Připravenou směs dáme zapéct do trouby předehřáté na 190 °C na cca 20 minut do zezlátnutí sýra. Zapékanou brokolici se žampiony můžeme podávat s kyselou okurkou či salátem jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaná brokolice se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena