Zapečený kapr se žampiony

Kapr se žampiony zapékaný společně s plátky brambor, netradiční úprava sladkovodní ryby.


3.73x
90 min

Postup přípravy

Připravíme si porce kapra, kterého jsme předem zbavili vnitřností a dobře očistili. Je vhodné rybu zbavit skeletu, tedy vyfiletovat a použít na porce jen pláty masa. Pokud si nevíme rady s odkostěním, pak je možné pokrm připravit i s klasicky zpracovaným kaprem, jehož maso stále obsahuje kosti.

Zapékací mísu důkladně vymažeme máslem. Dno vyložíme plátky brambor, na které poklademe porce kapra. Rybu okořeníme, dobře osolíme a pokapeme olivovým olejem. Na rybí maso vrstvíme plátky žampionů. Nebojíme se silnější vrstvy. Poslední budou opět plátky brambor a čerstvý tymián. Povrch můžeme mírně pokapat olivovým olejem.

Naplněnou mísu vložíme do trouby a zapékáme při 170 °C asi 1 hodinu.

Při servírování dbáme na to, abychom jednotlivé porce krájeli podle porcí kapra a nenaráželi nožem na kosti, pokud jsme kapra předem nefiletovali. Pokrm by se nevzhledně trhal.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený kapr se žampiony

Zpět na recept