Vaření.czReceptyZapečený broskvový dezert

Zapečený broskvový dezert

Bílý chléb, broskve a smetana zapečené pod bílkovou peřinou.


4.110x
25 min
Podobné recepty

Ingredience

3 ksbílek
100 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
1 kelímeksmetana ke šlehání
6 plátkůtoastový chléb
4 lžícemandlový likér
1 sklenicebroskvový kompot (850 ml)

na ozdobu

20 gcukr moučka
2 lžícemandlové lupínky

Postup přípravy

Broskve necháme dobře okapat a šťávu zachytíme. Smícháme smetanu, broskvovou šťávu, mandlový likér a vanilkový cukr. Bílky vyšleháme s cukrem do tuha. Do zapékací mísy rozložíme "šupinkově" chléb a na něj naskládáme broskve. Na broskve nalijeme smetanovou směs, pokryjeme bílkovým sněhem a posypeme mandlovými lupínky a cukrem. V předehřáté troubě pečeme broskvový dezert asi 15 minut na 175 °C.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečený broskvový dezert

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena