Zapečené vepřové řízky

Pečená zelenina zalitá marinádou z masa a na ní vepřové řízky s taveným sýrem. Kdo chce držet linii, řízky zvolí kuřecí a bez sýra.


2.9722x
35 min

Postup přípravy

Česnek nakrájíme nadrobno, tymián opláchneme a otrháme lístečky. Smícháme sherry s trochou tabaska, třetinou česneku, tymiánu, pepřem a olejem. Do této marinády vložíme řízky asi na hodinu. Troubu rozpálíme na 220 st. Cibulky rozčtvrtíme, cuketu nakrájíme na plátky. Vymažeme plech a pokryjeme ho střídavě plátky cukety, cibulkami a malými rajčaty, zbylým česnekem a tymiánem. Maso vyjmeme z marinády, lehce osušíme a odložíme. Marinádu nalijeme na rozloženou zeleninu a pečeme asi 10 minut. Řízky potřeme olejem, rozložíme na zeleninu a pečeme asi 5 minut, potom poklademe na maso kousky taveného sýra dáme znovu zapéct. Pokrm podáváme s bramborem nebo jen se zeleninou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené vepřové řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.