Zapečené vepřové maso

Maso se zelím a klobáskou zapečeme a můžeme podávat třeba s bramborem.


4.020x
35 min

Ingredience

2 kscibule
1 dlbílé víno
2 lžíceolej nebo sádlo
2 ksostravská klobása
1 láhevsterilované zelí
4-6 plátkůvepřová krkovice nebo kotleta

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Plátky z krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem a mletou sladkou i pálivou paprikou. Vepřové plátky obalíme v mouce a prudce je na pánvi opečeme. Sterilované zelí smícháme s osmahlou jemně nakrájenou cibulkou a tuto směs dáme do pekáčku. Ostravskou klobásku nakrájíme na kolečka, dáme je na zelí, pak přidáme opečené plátky masa. Zalijeme bílým vínem a v horké troubě asi půl hodinky zapékáme. Zapečené vepřové maso podáváme s bramborem.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené vepřové maso

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena