Snadný recept na zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, slaninou, parmazánem a mozzarellou. Hlavní chod podáváme s listovými saláty.
2 ks | cibule |
3 snítky | tymián |
1 lžíce | rajčatový protlak |
125 g | mozzarella |
1 balíček | strouhaný parmazán |
250 g | těstovinové vrtulky |
400 ml | drcená rajčata ve vlastní šťávě |
150 g | prorostlá anglická slanina |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
sádlo |
Prorostlou slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Mozzarellu nakrájíme na plátky a těstoviny (vřetena) uvaříme podle návodu na obalu. Čerstvý tymián jemně nasekáme. Zapékací mísu vytřeme sádlem a troubu předehřejeme na 200 °C. Nakrájenou slaninu necháme vyškvařit a pak přimícháme cibuli. Vše společně restujeme, dokud cibulka nezesklovatí. Pak vmícháme rajčatový protlak, konzervu rajčat a nasekaný tymián. Omáčku podle chuti přisladíme, osolíme, opepříme a zvolna asi 10 minut povaříme. Rajčatovou omáčku se slaninou promícháme s těstovinami a přendáme do zapékací mísy. Povrch těstovin se slaninou poklademe oběma sýry a pečeme asi 20 - 25 minut dozlatova. Zapečené těstoviny se slaninou rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovými saláty.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena