Rychlé, levné a chutné jídlo pro všední dny.
15 dkg | slanina |
1-2 stroužky | česnek |
3 lžíce | olej |
1 lžička | sůl |
1 lžička | majoránka |
2 ks | cibule |
30 dkg | eidam |
1 kostka | masox |
0.5 kg | mleté maso |
1 lžička | mletý černý pepř |
1 cl | polévkové koření maggi |
2-3 dl | kečup nebo protlak |
Slaninu nakrájíme na kostky. Sýr nastrouháme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Na oleji restujeme slaninu dokřupava. Přidáme cibuli a česnek a smažíme, dokud nezačnou sklovatět. Pak přidáme mleté maso, které je třeba pořádně orestovat. Když je maso řádně osmažené, přidáme koření, maso podlijeme trochou vody a přidáme kostku masoxu. Asi po 15 minutách dušení přidáme do směsi kečup nebo protlak a necháme vše provařit. Pokud je omáčka hustá, ještě ji trochu podlijeme. Směs stáhneme z vařiče, dochutíme maggi. Předehřejeme troubu na 150 °C.
Zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme do ní uvařené špagety, zalijeme je omáčkou a posypeme sýrem. V troubě těstoviny zapékáme asi 5 - 10 minut.
Ihned podáváme.
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.