15 dkg | slanina | |
1-2 stroužky | česnek | |
3 lžíce | olej | |
1 lžička | sůl | |
1 lžička | majoránka | |
2 ks | cibule | |
30 dkg | eidam | |
1 kostka | Masox | |
0.5 kg | mleté maso | |
1 lžička | mletý černý pepř | |
1 cl | polévkové koření (maggi) | |
2-3 dl | kečup nebo protlak |
Slaninu nakrájíme na kostky. Sýr nastrouháme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Na oleji restujeme slaninu dokřupava. Přidáme cibuli a česnek a smažíme, dokud nezačnou sklovatět. Pak přidáme mleté maso, které je třeba pořádně orestovat. Když je maso řádně osmažené, přidáme koření, maso podlijeme trochou vody a přidáme kostku masoxu. Asi po 15 minutách dušení přidáme do směsi kečup nebo protlak a necháme vše provařit. Pokud je omáčka hustá, ještě ji trochu podlijeme. Směs stáhneme z vařiče, dochutíme maggi. Předehřejeme troubu na 150 °C.
Zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme do ní uvařené špagety, zalijeme je omáčkou a posypeme sýrem. V troubě těstoviny zapékáme asi 5 - 10 minut.
Ihned podáváme.
Autor:PaterovaT
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena