Rychlé, levné a chutné jídlo pro všední dny.
15 dkg | slanina |
1-2 stroužky | česnek |
3 lžíce | olej |
1 lžička | sůl |
1 lžička | majoránka |
2 ks | cibule |
30 dkg | eidam |
1 kostka | Masox |
0.5 kg | mleté maso |
1 lžička | mletý černý pepř |
1 cl | polévkové koření (maggi) |
2-3 dl | kečup nebo protlak |
Slaninu nakrájíme na kostky. Sýr nastrouháme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
Na oleji restujeme slaninu dokřupava. Přidáme cibuli a česnek a smažíme, dokud nezačnou sklovatět. Pak přidáme mleté maso, které je třeba pořádně orestovat. Když je maso řádně osmažené, přidáme koření, maso podlijeme trochou vody a přidáme kostku masoxu. Asi po 15 minutách dušení přidáme do směsi kečup nebo protlak a necháme vše provařit. Pokud je omáčka hustá, ještě ji trochu podlijeme. Směs stáhneme z vařiče, dochutíme maggi. Předehřejeme troubu na 150 °C.
Zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme do ní uvařené špagety, zalijeme je omáčkou a posypeme sýrem. V troubě těstoviny zapékáme asi 5 - 10 minut.
Ihned podáváme.
autor PaterovaT
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena