Vaření.czReceptyZapečené špagety s vepřovým masem ve vlastní šťávě
1 fotografie
Zapečené špagety s vepřovým masem ve vlastní šťávě
Vyzkoušejte recept na přípravu velmi dobrých špaget zapečených v troubě. Každý komu jsem tyto špagety uvařila si je velmi pochvaloval a často je vaří dodnes.
Hodnocení
4.2
/ 5 (6x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Omáčka
Česnek5 stroužků
Cibule1 ks
Vepřové maso ve vlastní šťávě2 konzervy
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Kečup
Mletý černý pepř
Ostatní
Špagety1 balení
Tvrdý sýr200 g
Postup přípravy
Nejprve si dáme vařit špagety do většího hrnce a osolíme přibližně lžící soli. Aby se špagety nelepily, je dobré kápnou do hrnce s vodou trochu oleje a občas promíchat.
Po uvaření špagety slijeme přes síto.
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme smažit na hlubší pánvi s trochou oleje dozlatova. Je dobré použít hlubší pánev vhodnou do trouby nebo zapékací hrnec. Ušetří se tím čas a další nádobí.
Následně přidáme vepřové maso ve vlastní šťávě, čím vyšší obsah masa, tím lépe.
Maso osolíme, opepříme a necháme přibližně 10 minut prohřát na mírném ohni za občasného promíchání.
Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme ho na tenké proužky nebo protlačíme, podle toho jak máme česnek raději. Poté přidáme česnek k masu a promícháme.
Dále přidáme trochu kečupu, ale velmi opatrně, aby nebyla omáčka moc kečupová a nepřebila chuť masa. Také je dobré použít co nejkvalitnější kečup, opravdu je to v tomto jídle hodně znát.
K hotové omáčce přidáme špagety a velmi dobře promícháme, aby byly všechny obaleny.
Přidáme sýr nakrájený na čtverečky nebo nastrouhaný. Trochu sýra si necháme na posypání.
Opět dobře promícháme, posypeme zbylým sýrem a dáme zapéct do trouby.
Pečeme přibližně 30 - 40 minut při teplotě 170 °C. Zapečené špagety s vepřovým masem ve vlastní šťávě podáváme jako chutný oběd nebo večeři.