Vaření.czReceptyZapečené rybí filé se žampiony

Zapečené rybí filé se žampiony

Šťavnaté rybí filé s omáčkou se žampiony, vynikající lehké jídlo, které je jednoduché a rychlé.


4.518x
45 min
1×

Postup přípravy

Rybí filé rozdělíme na 4 kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, mrkev očistíme a nastrouháme. Cibuli a mrkev spolu podusíme na 2 lžících másla, než zesklovatí, poté přilijeme bílé víno a necháme přejít varem. Ryby a vinnou omáčku vložíme do zapékací mísy, tu přiklopíme horním dílem a dáme zapéct. Mezitím si žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi při střední teplotě rozpustíme máslo a žampiony na něm asi dvě minuty podusíme, pak přendáme do misky. Ryby vyjmeme ze zapékací misky a vinnou omáčku přelijeme. Rybu vrátíme zpět do zapékací mísy. Do omáčky vsypeme mouku, přimícháme smetanu a vaříme 10 minut. Do omáčky opatrně přimícháme žloutky a houby, podle potřeby dochutíme. Ryby přelijeme v zapékací míse přelijeme hotovou omáčkou a zapečeme. Před koncem zapékání posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s rýži či bramborem.
user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené rybí filé se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena