Zapečené rybí filé se žampiony

Šťavnaté rybí filé s omáčkou se žampiony, vynikající lehké jídlo, které je jednoduché a rychlé.


4.518x
45 min
1×

Postup přípravy

Rybí filé rozdělíme na 4 kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, mrkev očistíme a nastrouháme.

Cibuli a mrkev spolu podusíme na 2 lžících másla, než zesklovatí, poté přilijeme bílé víno a necháme přejít varem. Ryby a vinnou omáčku vložíme do zapékací mísy, tu přiklopíme horním dílem a dáme zapéct.

Mezitím si žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi při střední teplotě rozpustíme máslo a žampiony na něm asi dvě minuty podusíme, pak přendáme do misky.

Ryby vyjmeme ze zapékací misky a vinnou omáčku přelijeme. Rybu vrátíme zpět do zapékací mísy. Do omáčky vsypeme mouku, přimícháme smetanu a vaříme 10 minut. Do omáčky opatrně přimícháme žloutky a houby, podle potřeby dochutíme.

Ryby přelijeme v zapékací míse přelijeme hotovou omáčkou a zapečeme. Před koncem zapékání posypeme strouhaným sýrem.

Podáváme s rýži či bramborem.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené rybí filé se žampiony

Zpět na recept