Recept na malý předkrm nebo lehkou večeři při dodržování dietního režimu.
Hodnocení
4.6
/ 5 (90x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Náplň
Česnek1 sklenice
Olivový olej1 lžíce
Eidam 30%70 g
Chléb toustový1 plátek
Sekané bylinky2 lžíce
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Paprika2 ks
Postup přípravy
Dužnaté kulatější papriky zbavíme jádřinců, omyjeme a rozdělíme na čtvrtky.
Nízkotučný eidam nastrouháme.
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Petrželku a pažitku usekáme najemno.
Připravíme si náplň. Do mísy rozdrobíme plátek chleba a zakapeme ho olejem. Vmícháme strouhaný sýr s usekanými bylinkami a česnekem. Podle chuti osolíme a opepříme. Podle potřeby směs zvlhčíme vodou.
Do každé čtvrtky papriky pevně vtlačíme náplň a v předehřáté troubě na 200 °C zapékáme asi 10 - 15 minut. Sýr se pěkně roztaví a papriky budou lehce změklé, ale ještě křupavé.
Zapečené plněné papriky podáváme na listech ledového salátu a zdobíme další čerstvou zeleninou.