Zapečené plněné kuřecí řízky

Kuřecí řízky obalované v kokosové moučce, plněné broskví a nivou, pečeme na víně a podáváme při slavnostních příležitostech.


4.441x
45 min
3×

Postup přípravy

Kompotovanou broskev necháme okapat a nakrájíme na plátky. Nivu nakrájíme na větší hranolky. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a ochutíme chilli kořením. Po jednom plátku, vkládáme do mikrotenového sáčku s kokosovou moučkou a řádně z obou stran naklepeme.

Naklepané plátky masa v kokosové moučce plníme broskví a sýrem niva. Spojíme jehlami nebo párátky a prudce, ze všech stran, opečeme na oleji.

Takto připravené závitky vložíme do zapékací misky, podlijeme vínem a pečeme v horké troubě doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Vypečenou šťávu zakápneme sójovou omáčkou a podle potřeby zahustíme solamylem.

Hotové zapečené plněné kuřecí řízky těsně před podáváním přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory nebo dušená jasmínová rýže a čerstvá zelenina.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené plněné kuřecí řízky

Zpět na recept