Zapečené plněné housky

Velmi jednoduchý a rychlý recept na plněné housky zeleninou, sýrem a šunkou.


4.611x
45 min

Postup přípravy

Housky z vrchu nařízneme a vydlabeme střed. Pokud možno bez poškození dna, protože by nám vytekla náplň.

Na pánvi s 3 lžícemi olivového oleje restujeme zhruba 10 minut cuketu a lilek nakrájené na kostičky. Odstavíme a necháme zcela vychladnout.

Vejce rozmícháme s rozmačkanou ricottou nebo tvarohem, pažitkou a strouhaným parmazánem. Vaječnou směs přidáme do vychladlé restované zeleniny a dochutíme solí a pepřem. Do směsi přidáme šunku se slaninou nakrájenou na malinké kostičky a promícháme.

Tvarohovou směsí naplníme vydlabané housky a potřeme rozkvedlaným žloutkem. Plněné housky dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 20 minut.

Zapečené plněné housky necháme 10 minut odpočinout a poté je nakrájíme na plátky. Zapečené plněné housky můžeme podávat na rychlou svačinu, ale i k aperitivu jako předkrm. Jsou dobré teplé, vlažné i studené.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené plněné housky

Zpět na recept