Zapečené plněné bagety

Pokud máte rádi pokrmy z mletého masa, pak vyzkoušejte tento recept.


4.613x
30 min

Postup přípravy

Středně velké bagety podélně asi ve dvou třetinách rozkrojíme. Měkké střídky vydlabeme, dáme do misky a zalijeme je smetanou. Lehce je navlhčíme, vymačkáme a vidličkou rozmělníme. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme.

Do střídek z baget vmícháme mleté maso, smetanu, olej, sušenou bazalku, česnek, cibuli a podle chuti sůl a pepř.

Do lodiček z baget dáme pár vloček másla, aby se rohlíky při pečení nepřipálily. Masovou hmotou vrchovatě naplníme lodičky z baget. Plech vyložíme pečícím papírem, rozložíme na ně naplněné bagety a dáme zapéct. Plněné bagety zapékáme asi 10 - 15 minut, až je maso měkké.

Zapečené plněné bagety ihned podáváme. Do náplně můžeme přidat kostičky ementálu nebo jiného tvrdého sýra. Zapečené plněné bagety podáváme s čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené plněné bagety

Zpět na recept