Zapečené mleté maso se zeleninou

Hovězí mleté maso zapékáme s vejci a smetanou, rajčaty a mozzarellou. Recept na výborný hlavní chod.


3.0424x
60 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Zeleninu očistíme a podle potřeby oloupeme. Cukety nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrájíme na plátky. Mozzarellu slijeme z nálevu a nakrájíme ji také na plátky.

Na tuku osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, osmahneme do zezlatovění, přimícháme kečup, nastrouhané cukety a dochutíme solí a pepřem. Osmahnuté a dochucené hovězí maso se zeleninou dáme do vymazané zapékací misky.

Vejce umícháme se smetanou a solí, přidáme k masu, obložíme plátky rajčat a mozzarelly a vložíme do vyhřáté trouby.

Mleté maso se zeleninou pečeme asi 40 minut, až je povrch krásně zlatavý.

Zapečené mleté maso se zeleninou podáváme jako hlavní chod a přílohu volíme podle své chuti.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené mleté maso se zeleninou

Zpět na recept