Zapečené kysané zelí

Kysané zelí, krůtí maso a těstoviny zapečené se smetanou a sýrem.


3.813x
60 min

Ingredience

sůl
1 lžícemáslo
250 grajčata
mletý bílý pepř
1 svazekjarní cibulka
200 gtvrdý sýr
250 gširoké nudle
400 guzená krůtí prsa
1 balíčekkysané zelí (500 g)

na ozdobu

4 snítkymajoránka

těstíčko

125 mlsmetana
1 lžícerozemnutá majoránka

Postup přípravy

Nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě "na skus", propláchneme a scedíme. Uzená krůtí prsa nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme, cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka Kolečka cibulky orestujeme na rozehřátém másle, přidáme nakrájené kysané zelí a 5 - 8 minut podusíme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a opatrně vmícháme do zelí. Podle chuti osolíme i opepříme. Zelí, nudle, krůtí maso i sýr střídavě naplníme do lehce vymazané zapékací mísy. Můžeme předtím i promíchat, ale pokrm nebude vypadat tak hezky. Majoránku smícháme se smetanou a těstíčkem nákyp přelijeme. Směs s kysaným zelí pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C. Zapečené kysané zelí podáváme ozdobené snítkou čerstvé majoránky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené kysané zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena