Zapečené krůtí maso s rajčaty

Recept na výtečné jídlo, které je nejen velice zdravé, ale také rychlé.


3.0716x
30 min
1×

Ingredience

3 ksrajče
150 gmozzarella
4 porcekrůtí maso

podle chuti

sůl
mletý pepř
čerstvá bazalka

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na plátky a natrháme si čerstvé lístky bazalky. Mozzarellu nakrájíme taky na plátky silné jako rajčata.

Na pánvi rozehřejeme olej a krůtí steaky na něm zprudka osmahneme z každé strany, aby se maso zatáhlo. Po rychlém orestování maso osolíme a opepříme. Kdybychom tak učinili už před úpravou masa, sůl by z něj vytáhla vodu a nebylo by šťavnaté.

Takto orestované maso poklademe plátky rajčat a na ně položíme plátky mozzarelly. Posypeme ještě bazalkou a krůtí maso s rajčaty vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme dozlatova.

Zapečené krůtí maso s rajčaty můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo jen čerstvým pečivem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené krůtí maso s rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.