Vaření.czReceptyZapečené krůtí maso s bramborem a paprikami

Zapečené krůtí maso s bramborem a paprikami

Recept na hlavní chod z mletého krůtího masa a brambor zapečených se slaninou a paprikou v remosce.


3.02x
75 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
2 lžícemáslo
700 gbrambory
1 kscibule
250 mlsmetana
70 guzená slanina
100 ganglická slanina (plátky)
2 ksbarevná paprika
750 gmleté krůtí maso

podle chuti

sůl
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup přípravy

Mleté krůtí maso promícháme v míse se 70 g jemně nasekané anglické slaniny, vejcem a utřeným česnekem. Směs osolíme, opepříme, ochutíme grilovacím kořením a necháme v chladu odležet. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Velkou oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky. Dno remosky poklademe bramborami, které jen zlehka osolíme a opepříme a na ně položíme plátky slaniny. Další vrstvu tvoří cibule a papriky, na které rozložíme masovou směs. Nakonec vše zakryjeme zbývajícími bramborami, které poklademe hoblinkami másla, posypeme grilovacím kořením a podlijeme smetanou. Krůtí maso v remosce pečeme přibližně 1 hodinu dorůžova. Zapečené krůtí maso s paprikami a bramborem rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené krůtí maso s bramborem a paprikami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena