Rychlá a ne zrovna dietní večeře, ale proč jednou za čas nezahřešit. Zapečené chuťovky z hamburgerových housek, rajčat, cibule a mozzarelly.
4 ks | rajčata |
2 ks | cibule |
150 g | mozzarella |
4 ks | hamburgerová bulka |
podle chuti | |
---|---|
bazalka | |
na potření | |
4-6 lžic | tatarská omáčka |
Housky rozkrojíme a uložíme na plech. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Velká rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Mozzarellu slijeme a také nakrájíme na jemné plátky. Hamburgerové housky potřeme tatarskou omáčkou, poklademe rajčaty, cibulí, mozzarellou a pokud máme, můžeme přidat i nasekanou čerstvou či sušenou bazalku. Připravené housky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme asi 15 minut do zezlátnutí. Zapečené housky s rajčaty a mozzarellou ihned podáváme jako chuťovku či večeři.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
Recept na zeleninovou chuťovku: Cuketové hranolky s parmazánem
I z nevýrazné cukety si můžeme připravit luxusní chuťovku. Stačí ji dobře okořenit a zapéct s parmazánem. FOTORECEPT usnadní přípravu.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena