Recept na zeleninovou chuťovku: Cuketové hranolky s parmazánem

Recept na zeleninovou chuťovku: Cuketové hranolky s parmazánem

I z nevýrazné cukety si můžeme připravit luxusní chuťovku. Stačí ji dobře okořenit a zapéct s parmazánem. FOTORECEPT usnadní přípravu.

23816×

Cuketa na talíři

Cuketa je tvárnou zeleninou, která snadno přejímá chuť ostatních surovin. Její použití je tak široké, že ji lze použít na přípravu předkrmů, chuťovek, polévek, moučníků i hlavních chodů. Stačí si jen vybrat z mnoha receptů. Dnes si připravíme cuketové hranolky z trouby, které šikovně ochutíme a zapečeme s parmazánem.

Recept na cuketové hranolky s parmazánem krok za krokem

1) Na 4 porce si připravíme 2 - 4 mladé cukety (podle velikosti), 3 - 4 lžíce olivového oleje, pár kapek citronové šťávy, 5 - 6 stroužků česneku, 2 lžičky libečku, sůl a asi 1 hrnek strouhaného parmazánu.

Parmazán nenahrazujeme žádným jiným sýrem.

2) V mističce si rozmícháme marinádu na potření. Smícháme olivový olej s trochou soli, citronové šťávy, libečkem a prolisovaným česnekem.

3) Cuketu dobře omyjeme a rozkrojíme příčně i podélně, poté nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky.

4) Cuketové hranolky uložíme do zapékacích mističek po porcích, případně do velkého plechu. Potřeme je připravenou marinádou.

5) Troubu předehřejeme na 180 °C. Cuketu v pekáčku bohatě posypeme sýrem. Snažíme se, aby sýr zůstal na cuketě a příliš se nám nerozsypal na dno.

6) Cuketové hranolky dáme péct do vyhřáté trouby asi na 15 minut. 

7) Zlatavé cuketové hranolky vyjmeme z trouby a podáváme ještě teplé jako přílohu či chuťovku.



Zkuste i cuketové lasagne, tyhle s mletým masem chutnají úžasně!

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.

Cuketa

Cuketa: Zeleninový poklad v kuchyni, který se hodí k zapékání, grilování i smažení

Cuketu jsme vděčně přijali do jídelníčku jako stále více oblíbenou všestranně využitelnou zeleninu. Bohužel stejně jako je skupina lidí, kteří ji milují a dávají ji téměř do všeho, tak existují lidé, kteří cukety ze srdce nenávidí. Jejich problém je buď ve stravovacích zvycích nebo v tom, že neumí ocenit její jemnost a také ji neumí správně udělat a vždy jim vznikne "bláto", jak tomu říkají. Řekněme si tedy o cuketách něco bližšího.

Cuketa:

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena